Har du forslag til en specifikation?

Besøg vores høringsportal her

Specifikation under høring

Nedenfor kan du se den specifikation der har været under høring. Da høringen er afsluttet kan forslaget ikke længere kommenteres.

Ønske om ny specifikation

Sektion Høringsperiode Status
Grønt specifikation, Frugt frisk dd.mm.yyyy - dd.mm.yyyy HØRING AFSLUTTET

GF A.1.3.Ø - Ananas (Ananas comosus L.)

Må ikke forekomme

Brune eller sorte pletter.
Råd, skimmel, køleskader og vissen top.
Må ikke være indre misfarvninger.

Opbevaring / Holdbarhed

Temperatur: + 8 - 10 °C.
Holdbarhedstid: 7 dage fra modtagelsen.

Mål, vægt

>1300 g.

EU Handelsnormer / mindstekrav

Ananas skal være hele, sunde og rene. De må ikke udvise fremmed lugt eller smag. Se Fakta om frugt og grønt: EU-Handelsnormer for frugt og grønt.

Kvalitetskrav

EU Handelsnorm
Ingen specifikke krav.

Fokus kvalitetskrav
Ananas bør være frisk og fast. Topskuddet skal være grønt og ubeskadiget. Ananassens farve kan være grøngul til gylden. Den skal være spiseklar.

Tolerancer
10 % må afvige, men skal stadig være egnet til spisebrug.

Bemærkninger

Umodne Ananas skal være opbevaret ved min. +10 °C for at undgå køleskader, der kan medføre manglende evne til modning samt brunt eller muggent skind, vandet frugtkød eller grønne pletter.

Høring afsluttet

Da specifikationen ikke længere er under høring, kan den ikke kommenteres.